top of page

HOW TO LAYER.. de waistcoat


Laagjes zijn niet alleen warm, het geeft ook een extra touch aan je outfit. Je kan items extra laten stralen, je kan door laagjes items doordragen in verschillende seizoenen en gebruiken voor verschillende gelegenheden.


Er zijn 3 elementen waar je op ´moet´, mag (!) letten als je laagjes gaat dragen : vormen, materiaalkeuze en de maat.


Maar hoe dan?VORMEN

& het compenseren hiervan

Om een laagje toe te voegen aan je look heb je een basis nodig. Een top en een bottom, een jurk of jumpsuit. De vorm hiervan kan bepalend zijn voor de rest van je look. Een getailleerde top met een slim-fit denim geef je meer ´body´ door er een langere of oversized kimono over te dragen. Is je jurk of jumpsuit recht? Tailleer deze met een riem of kies de waistcoat die je taille benadrukt en ook genoeg detail van je basis item laat zien.MATERIAALKEUZE

Door lagen in je outfit kunnen items makkelijk wegvallen of simpel gezegd : niet meer opvallen. Dat is zonde. Met effen gekleurde items is de tip : mix materialen. Om een paar voorbeelden te geven: quilted katoen met lurex, leer met wol, silky items met denim. Dan heb je niet veel kleur of print nodig.


Draag je veel prints in je outfit, dan werkt het opbouwen van je look net even anders. De minst opvallende kleur van de laatste laag (je blazer, kimono of waistcoat) laat je de meest opvallende zijn in de laag eronder. Valt bijvoorbeeld rood het minst op? Dan kies je een t-shirt, top of blouse waar rood de boventoon heeft.DE MAAT

Niet ieder item is laagjes-proof. Logisch dat je geen maat L item onder een maat S draagt, if you know what I mean. Door een simpele ´good to know´, zorg je ervoor dat je altijd laagjes kan dragen. Bekijk de mouwinzet, bijv. van je basis item. Een dropped shoulder (lagere mouw inzet) geeft aan dat de vorm recht/boxy is. Wat je er overheen gaat dragen moet dus groter zijn, wil het lekker zitten. Kies dan bijvoorbeeld voor de waistcoat.
Kijktip : ´how to layer´ reel van @zijenstijl met daarin 3 verschillende items van House of Nilay. De reversible waistcoat, kantha kimono & quilted kimono jacket.
Deze inspiratie post kwam tot stand in samenwerking met zijenstijl


103 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page